Kalfsoesters met mangosalsa

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de salsa. Snijd het vruchtvlees van de geschilde mango in parten van de pit en snijd de parten in blokjes. Borstel het limoentje af onder de hete kraan, rasp de schil en pers het sap uit. Schep de rasp en het sap door de mangoblokjes. Knip het bieslook in ringetjes en schep ze met de Chilisaus en een snufje zout door de mango. Laat afgedekt rusten om de smaken goed te laten intrekken.

Stap 2
Reken twee kalfsoesters per persoon en laat ze op kamertemperatuur komen. Meng de bloem met wat zout en peper en haal de kalfsoesters door de gekruide bloem. Schud het teveel aan bloem af. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de kalfsoesters op halfhoog vuur aan beide kanten bruin. Draai het vuur laag en laat de kalfsoesters in ca. 5 minuten per kant gaar worden.

Serveer ze met de salsa. Lekker met gele rijst en groenten naar keuze, bijvoorbeeld met tomaten gevuld met tonijnsalade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 8

Ingrediënten

8 kalfsoesters van ca. 75 g per stuk
2 eetl. bloem
zout en versgemalen peper
50 g braadboter
Voor de mangosalsa:

1 grote rijpe mango
1 limoentje
1 bosje bieslook
3-4 eetl. Chilisaus

Keukengerei

Rasp Kom Koekenpan