Kalfsoesters uit Normandi

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Frans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snijd de gewassen appels met de schil elk in 8 parten en verwijder de klokhuizen. Zet 2 koekenpannen op het vuur en verdeel de boter over beide pannen. Bak in de ene pan de kalfsoesters op halfhoog vuur in circa 4 minuten per kant bruin en net gaar. Bestrooi ze met wat zout en peper, neem ze uit de pan en houd ze afgedekt warm (bijv. in een oven die op 100? is voorverwarmd). Giet de Calvados in de pan en laat de alcohol verdampen. Voeg de room toe, roer goed en laat de saus op hoog vuur een paar minuten ikoken. Breng de saus op smaak met een scheutje citroensap en wat zout en peper.
Stap 2
Verhit tegelijkertijd de rest van de boter in de andere koekenpan en pak de appelparten in circa 8 minuten aan beide kanten goudbruin. Bestrooi ze met wat poedersuiker om ze mooi te laten kleuren.
Stap 3
Roer het uitgelopen vleesvocht door de saus. Verdeel de kalfsoesters en de appelparten over de borden en schep de saus erover. Lekker met tagliatelle of aardappelpuree.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 6

Ingrediënten

8 kalfsoesters van circa 75 g per stuk
3 zoetzure appels
80 g boter
zout en versgemalen peper

Voor de saus:
1 borrelglas Calvados
2 dl kookroom
scheutje citroensap
poedersuiker

Keukengerei

Koekenpan Steelpan