Kalfsreepjes met champignons

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Snijd de schnitzels schuin op de draad in reepjes of vraag de Keurslager dit te doen. Snijd de schoongeborstelde champignons in twee?n of vieren (laat kleine champignons heel). Snipper de ui.

Stap 2
Verhit de helft van de boter in een pan en laat de vleesreepjes bakken tot ze beginnen te kleuren. Schep ze uit de pan en laat de champignons en de ui omscheppend in de resterende boter bakken tot de ui glazig is. Bestrooi met wat zout en peper, blus af met de wijn en roer de mosterd en de cr?me fra?che erdoor. Schep de kalfsreepjes door de champignonsaus en laat op laag vuur circa 10 minuten stoven. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Bestrooi desgewenst met bieslook. Lekker met rijst of aardappelpuree.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 9

Ingrediënten

2 kalfsschnitzels, samen circa 250 gram
250 gram champignons
1 ui
50 gram braadboter
zout en versgemalen peper
1 glas droge witte wijn
2 theel. mosterd
1 bekertje cr?me fra?che (125 g)
desgewenst 2 eetl. in ringetjes geknipte bieslook

Keukengerei

Braad- of hapjespan