Kalfsribeye en gegrilde aardappelsalade

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Leg de ribeyes op de snijplank en kerf ze rondom met een scherp mes hier en daar in, maak eigenlijk kleine sneetjes waar straks de knoflook en rozemarijn in gestoken kan worden. Bestrijk het vlees aan beide kanten met olie en steek in elk sneetje een reepje knoflook en een paar naaldjes rozemarijn. Maal er royaal peper over en zet ze onder folie in de koelkast tot later gebruik.

Stap 2
Kook ondertussen de aardappels in hun geheel in water met zout in 10 minuten halfgaar. Giet ze af en snijd ze doormidden. Leg ze met het snijvlak naar boven in een schaal en bestrijk ze met wat olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. Maak ondertussen een dressing van de rest van de olie en azijn, zout en peper en mosterd.

Stap 3
Als de barbecue klaar is voor gebruik worden eerst de aardappels gegrild; Leg ze nu met het snijvlak naar onder op een rooster en rooster ze circa 4 minuten waarbij u ze zachtjes aandrukt zodat ze mooie gelijke roosterstrepen krijgen. Verpak ondertussen de tomaatjes in aluminiumfolie en leg die bij de aardappels op het rooster zodra de aardappels worden omgekeerd en rooster alles nog 4 minuten.

Stap 4
Leg de aardappels en tomaatjes samen in een schaal en schenk er de dressing over, bestrooi met veel bieslook. Leg nu het vlees op het rooster, bestrooi het met zout en grill aan elke kant 4 ? 5 minuten voor ros? vlees.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 7

Ingrediënten

4 kalfsribeyes van circa 150 g
2 el extra vergine olijfolie
2 takjes rozemarijn, alleen de naaldjes
4 teentjes knoflook, in reepjes
peper uit de molen en zout
600 g vastkokende aardappels, ongeschild en gewassen
4 el extra vergine olijfolie
1 el witte balsamico azijn
mespunt scherpe mosterd
1 doosje kerstomaatjes
1 bosje bieslook
olie en kwast

Keukengerei

Schaal Kommetje