Wrijf de rollade in met grove mosterd, peper en zout en laat deze aan het spit in
50 minuten (op ongeveer 220 graden) gaar worden.
Smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat het mengsel even garen en blus onder goed roeren af met de room, vermouth en bouillon. Voeg tot slot de uitgelekte peperkorrels toe.
Meng de olie, azijn, suiker en knoflook door elkaar. Halveer de trostomaten en besmeer ze met het oliemengsel.
Laat de rollade, als deze gaar is, onder aluminiumfolie rusten. Zet ondertussen de trostomaten ca. 15 minuten in de oven (op 175 graden) en bak de krieltjes bruin in olijfolie.
800 g kalfsrollade
1 kg krielaardappelen
2 eetlepels grove mosterd
40 g boter
40 g bloem
200 ml room
300 ml bouillon
2 eetlepels groene peperkorrels (uit potje)
Scheutje vermouth
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel rietsuiker
1 teen knoflook
12 trostomaten