Kalfsrolletjes gestoofd in groentesaus

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Leg de kalfsschnitzels naast elkaar op het werkblad en bestrijk ze met een dun laagje roomkaas. Beleg ze met de plakken rauwe ham, rol ze op en zet ze vast met een houten prikker.

Stap 2
Maak de bleekselderij, de wortel en de ui schoon en hak samen fijn in de foodprocessor (of snipper en snijd met de hand grof). Verwarm de oven voor op 150?C. Verhit de olie in een braadpan die in de oven past en laat de groenten omscheppend kort fruiten. Zet het deksel op de pan en laat af en toe omscheppend circa 10 minuten stoven. Laat de tomatenpuree en de kruiden kort meebakken. Blus af met de wijn en laat kort koken.

Stap 3
Verhit, terwijl de groenten stoven, de braadboter in de koekenpan en braad de rolletjes rondom bruin. Neem ze uit de pan en leg ze in de pan met de groentesaus. Zet de afgedekte pan 30 minuten in de voorverwarmde oven. Neem de rolletjes uit de pan en houd ze afgedekt warm in de uitgeschakelde oven. Giet de room bij de saus en pureer desgewenst met de staafmixer. Breng de saus op smaak met wat zout en peper. Warm de rolletjes met het uitgelopen vocht nog kort op in de saus. Serveer de rolletjes met de saus. Lekker met rijst, pasta, aardappelpuree of gekookte krieltjes.

Bron: Kkoen met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 2

Ingrediënten

4 kalfsschnitzels van circa 125 gram per stuk
4 plakken rauwe ham
circa 100 gram verse roomkaas met kruiden
2 stelen bleekselderij
1 flinke wortel
1 ui
2 eetl. olijfolie
1 klein blikje tomatenpuree
1 theel. gedroogde gemengde Italiaanse kruiden
2 glazen droge witte wijn
50 gram braadboter
1/8 lt kookroom
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Foodprocessor Braadpan Koekenpan Evt. staafmixer

Vragen?