Kalfsschnitzel gegratineerd met mozzarella

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de ovengrill voor. Bestrooi de schnitzels met zout en peper. Bestuif ze met bloem en schud overtollig bloem af. Verwarm twee eetlepels boter in een grote koekenpan en bak de schnitzels op middelhoog vuur om en om in circa 2 minuten per kant goudbruin. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en verdeel de mozzarella in grove stukken over het vlees. Bestrooi de mozzarella met een snufje chilipepervlokken. Dek de schaal even af. Bak ondertussen de citroenschil in het bakvet heel even aan en schenk er de sherry bij. Laat op hoog vuur ongeveer 2 minuten inkoken, temper het vuur en klop er dan de rest van de koude boter in klontjes bij tot de saus zich gaat binden. Breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de saus over het vlees en zet de ovenschaal een paar seconden vlak onder de grill tot de mozzarella net gaat smelten. Lekker met een groene salade.

Bron: KmdK 08-2008

Ingrediënten

4 kalfsschnitzels, extra plat
zout en versgemalen peper
schil van 1/2 schoongeboende citroen
2 el bloem
4 el koude boter
1 bol buffelmozzarella
mespunt chilipepervlokken
100 ml droge sherry

Keukengerei

Koekenpan, ovenschaal