Kalfsschnitzel met ham en paddestoelenboter

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de gedroogde paddestoelen in kokend heet water een half uurtje wellen. Laat ondertussen de boter op kamertemperatuur komen. Giet de paddestoelen af en laat ze goed uitlekken, hak ze in een keukenmachine heel fijn.

Stap 2
Verwarm een theelepel van de boter in een koekenpan en fruit de fijn gemaakte paddestoelen met de knoflook en tijm zachtjes aan. Breng op smaak met zout en peper. Laat dit geheel afkoelen. Laat het uitlekken in een zeefje en roer het dan door de boter. Verpak de boter in een stuk vershoudfolie en laat in de koelkast minstens een uur opstijven.

Stap 3
Leg ondertussen de schnitzels plat op het werkblad en bestrooi ze met peper. Leg op elke schnitzel een plak ham en druk ze goed aan. Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak de schnitzels eerst 2 minuten op de hamkant. Bestrooi het vlees dat nu boven ligt met zout en peper en draai het om. Bak nog twee minuten. Laat de schnitzels op een bord glijden en serveer ze met een stukje van de boter. Lekker met roergebakken haricots verts.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 10

Ingrediënten

4 ongepaneerde kalfsschnitzels
4 grote plakken Parmaham
vloeibare boter
Voor de paddestoelenboter:
50 g gedroogde morieljes of gemengde paddestoelen
100 g roomboter
1 teentje knoflook, geperst
1 takje tijm, alleen de blaadjes
zout en peper

Keukengerei

Kookpan Keukenmachine Zeef Koekenpan