Kalfsschnitzelrolletje gevuld met groene kool en camembert

  • 2 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Leg de schnitzels tussen een velletje plasticfolie en sla ze met de achterkant van een pan plat of laat de Keurslager dit doen. Bestrooi ze rondom met zout en peper. Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de harde nerf uit de koolbladeren en blancheer de bladeren 2 minuten in het kokende water. Spoel ze koud af en dep ze droog. Leg op elke schnitzel een blad en vouw of snijd het zo dat het niet uitsteekt. Snijd de camembert in repen en verdeel dit over de koolbladeren. Draai er nog wat versgemalen peper over en rol de schnitzels op vanuit de korte kant.
Steek het uiteinde vast met een prikker. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Verwarm de boter in de koekenpan en bak de rolletjes in circa 5 minuten rondom bruin. Haal de rolletjes uit de pan, leg ze in een ovenschaaltje en dek ze losjes af met aluminiumfolie.
Zet ze daarna in de oven. Blus het braadvet af met de rode wijn en roer de aanbaksels los. Laat de wijn op hoog vuur inkoken tot de helft.
Voeg de bouillon en port toe en laat opnieuw inkoken tot de helft. Breng op smaak met peper en zout. Roer de klontjes ijskoude boter door de saus tot deze mooi glanzend en gebonden is. Serveer de roletjes met een lepel van de saus.

Bron: Koken met de keurslager 2-2008

Ingrediënten

2 ongepaneerde kalfsschnitzels van circa 125 g p.st.
zout en peper
2 lichtgroene bladeren kool
50 g camembert
1 el boter
50 ml rode wijn
50 ml rode port
50 ml runderbouillon van tablet
15 g ijskoude boter

Vragen?