Kalfsstoofpot met drie soorten tomaten

  • 6 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd het kalfsvlees in blokjes van ca. 3×3 cm of vraag de Keurslager dit voor u te doen. Sniper de uien en de knoflook. Verhit de olie in een flinke stoofpan en laat de blokjes kalfsvlees in 2 of 3 porties omscheppend rondom kleuren. Schep het vlees uit de pan en bestrooi met wat zout en peper. Laat de ui, de knoflook en de salie omscheppend glazig fruiten. Voeg de bloem en de tomatenperee toe en laat goed roerend kort meebakken. Voeg de wijn toe, breng roerend aan de kok en laat kort koken. Voeg de fond toe, breng weer aan de kook, roer goed om en schep het vlees met het uitgelopen vocht door de saus. Draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan ca. 1,5 uur stoven.

Stap 2
Halveer intussen de kerstomaatjes en snijd de uitgelekte zongedroogde tomaten in reepjes. Trek de basilicumblaadjes in reepjes (basilicum die met een mes wordt gesneden wordt zwart). Roer 5 minuten voor het einde van de stooftijd de beide soorten tomaten en de helft van de basilicum door het kalfsvlees. Breng het stoofpotje zonodig verder op smaak met wat zout, peper en een snufje suiker. Bestrooi met de resterende basilicum. Lekker met pasta, bijvoorbeeld penne of met rijst. Serveer?er een frisse gemengde salade met komkommer bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 7

Ingrediënten

1 kg kalfsstoofvlees
2 flinke uien
2 teentjes knoflook
4 eetl. olijfolie
zout en versgemalen peper
2 theel. verse salie
1 volle eetl. bloem
1 klein blikje tomatenpuree
2 dl droge witte wijn
4 dl kalfsfond uit een pot
1 doosje kerstomaatjes
2 eetl zongedroogde tomaten op olie
1 bosje basilicum
snufje suiker

Keukengerei

Stoofpan