Kalfssukade met salie en witte wijn

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Kruis de tomaten in en dompel ze een paar seconden in het kokende water. Spoel ze koud af en trek de velletjes eraf. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Wrijf het vlees in met zout en peper en kaneelpoeder. Verwarm de olie en braad het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan fruit de knoflook en sjalot in een paar minuten lichtbruin. Voeg de tomatenblokjes, wijn en salie toe en laat aan de kook komen. Leg het vlees in de saus en laat op zacht vuur afgedekt in circa 50 minuten gaar stoven. Neem het vlees uit de pan en kook de saus eventueel nog iets in. Breng op smaak met peper en zout. Serveer het vlees met de saus en bijvoorbeeld tagliatelle en rucola.

Bron: Koken met de keurslager nr. 03 2008

Ingrediënten

600 gram kalfssukadelappen
3 trostomaten
4 tenen knoflook, in plakjes
2 sjalotten, gesnipperd
zout en peper
snuf kaneelpoeder
3 eetlepels olijfolie
500 ml droge witte wijn
10 blaadjes salie