Kalkoen met steranijs

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ?C. Schil het citrusfruit heel dik, zodat ook het buitenste velletje er afgeschild wordt. Snij met een scherp mes het vruchtvlees tussen de velletjes uit. Zet de bouillon op met een ui, geplette knoflook en een laurierblad. Verwarm de sinaasappel en grapefruit met de steranijs en wat olie drie minuten in een pannetje. Bestrooi de kalkoen met wat peper en bak hem 5 minuten in de olijfolie. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak in de bouillon. Leg de kalkoen op een schaal en leg de citruspartjes en anijs er fraai overheen. Schuif vijf minuten in de oven. Strooi als laatste wat muntblad over het gerecht en serveer met de rijst.

Bron: Proef 2 2009

Ingrediënten

4 kalkoentournedos (van ieder ca. 150 g)
1 ui, gesnipperd
1 teen knofl ook
1 laurierblad
2 sinaasappels
1 rode grapefruit
3 eetlepels olijfolie
4 stuks steranijs
8 blaadjes munt
1 pak zwarte rijst
1 liter kippenbouillon (pot of zelf maken)