Kalkoenfilet gestoofd in Thaise saus

  • 6 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Thais
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Laat de kalkoenfilet op kamertemperatuur komen. Snipper de uien. Verhit de braadboter in een braadpan en braad de kalkoenfilet rondom aan tot hij mooi bruin gekleurd is. Neem uit de pan en bestrooi met wat zout en peper. Laat de ui en de kerrie omscheppend een paar minuten in de braadboter fruiten. Giet de kokosmelk en de gepureerde tomaten in de pan en roer de chilisaus, het citroensap en de basterdsuiker erdoor.

Stap 2
Breng de saus aan de kook, leg het vlees terug in de pan en draai het vuur laag. Laat met het deksel op de pan 40 minuten stoven. De saus mag net niet koken. Keer het vlees op de helft van de tijd om. Neem het vlees uit de pan en houd het afgedekt warm. Laat de saus op hoog vuur inkoken tot de gewenste dikte en breng op smaak met wat zout. Snijd het vlees in dikke plakken en leg ze in de saus. Bestrooi met de koriander of de peterselie. Lekker met rijst en een komkommersalade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 10

Ingrediënten

1 stuk kalkoenfilet van circa 1 kg.
2 rode uien
50 gram braadboter
2-3 theel. kerrie
zout en versgemalen peper
1/4 lt kokosmelk uit blik of van santen gemaakt
1/4 lt gepureerde tomaten (pasata) uit pak of pot
2-3 eetl. Thaise chilisaus
2 eetl. citroensap
1 eetl. bruine basterdsuiker
zout
2 eetl. fijngehakte koriander of peterselie

Keukengerei

Braadpan Schaal