Kalkoenhaasje met bosbessensaus

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerste de saus. Was de bosbessen en verwijder de steeltjes en andere ongerechtigheden. Doe de bouillon, de wijn, het citroensap, de suiker en de rozemarijn in een steelpan. Voeg de bosbessen toe, breng aan de kook en laat met het deksel schuin op de pan 10-15 minuten zachtjes koken. Roer af en toe. Breng de saus op smaak met wat zout en peper en verwijder de verse rozemarijn.

Stap 2
Verhit terwijl de saus kookt de boter in een braadpan. Bestrooi de kalkoenhaasjes rondom met wat zout en peper en bak ze rondom bruin en gaar. Haal ze uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie.

Stap 3
Voeg aan de braadboter de bosbessensaus toe en breng aan de kook. Maak de saus met allesbinder of aangeroerde ma?zena op de gewenste dikte en proef of er nog zout en/of peper bij moet. Snijd de kalkoenhaasjes schuin in dikke plakken en serveer ze met de saus. Lekker met aardappelpuree en groenten naar keuze.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 7

Ingrediënten

4 kalkoenhaasjes van ca.150 g per stuk
40 g braadboter
Voor de saus:
200 g bosbessen
2 dl kippenbouillon, uit een pot of van een tablet
1 glas droge witte wijn
2 eetl. citroensap
40 g bruine basterdsuiker
1 takje rozemarijn of 1 theel. gedroogde rozemarijnnaaldjes
zout of versgemalen peper
allesbinder of aangeroerde ma?zena

Keukengerei

Steelpan Braadpan