Kalkoenspiesjes met abrikozenchutney

  • 0 personen
  • Makkelijk
  • Bijgerecht
  • 20-30 minuten
  • Internationaal
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de chutney. Snipper de ui. Snijd het pepertje in de lengte in vieren verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd de kwarten in smalle reepjes. Halveer de gewassen abrikozen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de ui, de Spaanse peper, de abrikozen, de gemberwortel, de suiker en het appelsap in een steelpan, breng aan de kook en laat regelmatig roerend op halfhoog vuur 20 minuten zachtjes koken. Voeg wat extra appelsap toe als het mengsel te droog mocht worden. Voeg het citroensap en de mosterd toe en laat nog kort koken. Schep de chutney in een glazen pot met een schroefdeksel, laat afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Stap 2
Roer het citroensap, de salie, wat peper en de olijfolie door elkaar. Leg het vlees in een schaal, overgiet met de marinade en schep goed om. Laat afgedekt marineren.
Stap 3
Neem de blokjes kalkoen ut de marinade en laat ze op keukenpapier uitlekken. Verpak elk blokje in een plakje ontbijtspek en rijg ze aan een spies. Rooster de spiesjes niet te dicht boven niet te hoog vuur circa 16 minuten tot de kalkoen goed gaar en het spek niet verbrand is. Keer de spiesjes elke 4 minuten een kwart slag. Serveer ze met abrikozenchutney

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 5

Ingrediënten

500 g kalkoenfilet in 12 of 16 gelijke blokjes gesneden 12 of 16 plakjes ontbijtspek
sap van 1/2 citroen 2 theel. verse of 1 theel. gedroogde fijngehakte salie versgemalen peper 3 eetl. olijfolie
Voor de chutney:
1 ui 1 rood Spaans pepertje
400 g verse abrikozen
1 eetl. versgeraspte gemberwortel
60 g suiker
1/8 l appelsap sap van 1/2 citroen
2 eetl. mosterd

Keukengerei

Steelpan Glazenpot met schroefdeksel Kom Schaal