Kaneelbavarois

  • 4 personen
  • Moeilijk
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de gelatine weken in koud water. Breng een pan met een laagje water aan de kook. Doe de eidooiers met de suiker in een glazen of metalen kom die in de pan past maar niet het water raakt. Snijd het vanille?stokje in de lengte open en schraap met de achterkant van een mes de zaadjes eruit. Doe de vanillezaadjes, kaneelpoeder en slagroom bij de eidooiers en klop met een elektrische mixer schuimig.

Stap 2
Zet de kom in de pan met kokend water en blijf kloppen tot de cr?me begint te binden. Controleer: als de cr?me niet doorloopt als u er met een houten lepel een streep in trekt, is het goed. Haal de kom uit de pan. Knijp de gelatine uit en los hem op in de warme cr?me. Klop nog even goed door.

Stap 3
Was de garden van de mixer goed af met heet water en zeep. Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Schep de eiwitten voorzichtig door de cr?me. Spoel een puddingvorm of schaal om met koud water en giet de cr?me erin. Schud even met de vorm om luchtbellen te vermijden en laat de bavarois minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Bron: Koken met de Keurslager nr 9-2006

Ingrediënten

4 blaadjes gelatine
3 eidooiers
100 g rietsuiker
1 vanillestokje
mespunt kaneelpoeder
1/4 l slagroom
3 eiwitten

Keukengerei

kookpan glazen of metalen kom mixer puddingvorm