Karbonade Calypso

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Internationaal
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Hak de gember fijn en meng deze met geperste teentjes knoflook, bruine suiker, zonnebloemolie, cayennepeper, rum en gembersiroop.

Stap 2
Bestrijk de schouderkarbonades met dit mengsel en laat dit minimaal een 1/2 uur marineren (dit kan ook een dag van tevoren).

Stap 3
Rooster het vlees onder af en toe bestrijken met de resterende marinade aan elke kant 6 minuten op de barbecue.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 5

Ingrediënten

4 schouderkarbonades
Voor de marinade:
1 eetl. gembersnippers op siroop
2 teentjes knoflook
2 eetl. bruine suiker
2 eetl. zonnebloemolie
mespuntje cayennepeper
2 eetl. rum (of whisky of vieux)
2 eetl. gembersiroop

Keukengerei

Kom