Kastanjechampignons met pittige chorizo

  • 4 personen
  • Lunch
  • 30-60 minuten
  • Portugees
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de ovengrill voor, snijd de steeltjes uit de champignons en hol ze zo nodig iets meer uit. Zet de hoedjes met de bolle (!) kant naar boven op de bakplaat. Bestrijk ze met 2 eetlepels olijfolie en strooi er wat zout en peper over. Schuif de bakplaat 10 cm onder het hete grillelement en rooster de champignons in 5 minuten mooi bruin. Snijd de chorizo/chouri?o in kleine blokjes en meng het in een kom met het gehakt, de peterselie, het chilipoeder en 1 eetlepel olijfolie goed door elkaar. Breng het op smaak met peper en zout. Draai van het gehakt zoveel balletjes als er champignons zijn. Zet de champignons met de bolle kant naar beneden in een lage ingevette ovenschaal en druk in elke champignon een gehaktballetje. Schuif de schaal ca. 15 cm onder het hete grillelement en gril de gevulde champignons in 8 tot 10 minuten mooi bruin. Maak ondertussen een dressing van 3 eetlepels olijfolie, azijn, citroen en knoflook. Marineer de rauwkost hierin. Serveer rauwkost en champignons samen in leuke aardewerken schaaltjes.

Bron: Proef...n3 2009

Ingrediënten

150 g rundergehakt
50 g chorizo heel fijn gesneden (dit noemen ze in Portugal chouri?o)
250 g kastanjechampignons
7 eetlepels olijfolie
rode wijnazijn
3 eetlepels fijngesneden peterselie
1 citroen
? theelepel chilipoeder
200 g rauwkostsalade
1 teen knoflook

Keukengerei

Oven