Kempisch hoen met krieltjes en Hollandse peultjes

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Blancheer de schoongemaakte peultjes in ruim water met zout en spoel ze koud af.
Bak de filets goudbruin aan in margarine en blus ze af met de kippenfond.
Laat het geheel zachtjes doorgaren.
Bak de gekookte krieltjes in een pannetje met margarine en voeg als laatste de gesnipperde bieslook toe.
Stoof de peultjes op met een klontje boter.
Serveer de filets met de ingekookte kippenfond.

Ingrediënten

?4 filets van Kempisch hoen met het bot er aan (of anders een parelhoen? of kipfilet)
?500 gr krieltjes, gewassen en gekookt
?1/2 dl kippenfond
?400 gr schoon? gemaakte Hollandse peultjes
?1/2 bosje bieslook, gesnipperd
?roomboter