Kip Marbella met olijven, knoflook en pruimen

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe alles samen in een braadslee en laat afgedekt een nacht marineren.

Stap 2
Verwarm de oven op 220?C en zet de braadslee een uur zonder folie in de oven tot de kip bruin en gaar is.

Stap 3
Haal de kip en pruimen met een schuimspaan uit de braadslee en giet het vocht in een pan en breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de koude boter er al roerende zachtjes in smelten. Leg de kip in een schaal en giet de saus erover. Lekker met aardappelpuree en haricots verts.

Bron: Koken met de Keurslager

Ingrediënten

4 kippenbouten of 8 drumsticks
halve bol knoflook, in halve teentjes
1 tl gedroogde oregano
100 g groene olijven met pit
200 g gedroogde pruimen zonder pit
5 dl witte droge wijn
zout en peper
100 g koude boter in blokjes

Keukengerei

Braadslee Schuimspaan Schaal