Kip met een ?tic? van de barbecue

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Doe de gedroogde vruchten in een kom en schenk de rum erbij. Laat dit een uurtje wellen. Maal de ingredienten voor de kruidenmix met behulp van een vijzel tot een poeder. Steek de barbecue aan (of verwarm de oven voor op 200 graden).

Wrijf de kip van binnen goed in met de kruidenmix. Prik met een mes aan de buitenkant van de kip enkele gaatjes en smeer deze daarna goed in met de sojasaus. Vul de kip met de gewelde vruchten.

Leg de kip op het rooster (niet direct boven de kooltjes) en plaats het deksel op de barbecue. Na ongeveer twee uur is de kip gaar. Meet voor de zekerheid de temperatuur met een vleesthermometer: het vlees moet 80 graden zijn.
Haal de kip van het rooster en laat deze nog even rusten onder wat aluminiumfolie.

Bron: Proef 1 2014

Ingrediënten

- 1 kip van ongeveer 1,5 kg - 4 eetlepels zoute sojasaus

Voor de kruidenmix

4 eetlepels zeezout
4 eetlepels grof gemalen zwarte peper
4 eetlepels bruine basterdsuiker
2 eetlepels knoflookpoeder
1 theelepel paprikapoeder
2 theelepels cayennepeper
2 theelepels uienpoeder

Voor de vulling
200 g gedroogde rozijnen, cranberry?s en abrikozen
100 ml rum