Stap 1
Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper
de ui grof. Snijd de paprika zonder
de zaadlijsten en de zaadjes in
reepjes. Hak de santen grof. Hak de
cashewnoten grof.
Stap 2
Verhit de braadboter in een pan.
Laat de kipblokjes omscheppend
op hoog vuur rondom kleuren en
schep ze met een schuimspaan
uit de pan. Laat de ui en de paprika
in het achtergebleven braadvet
fruiten tot de ui glazig is. Bestrooi
met de kerrie en laat kort mee-
fruiten. Voeg de ananasblokjes met
het sap en de tomaat met het
vocht toe en schep goed door met
het verkruimelde bouillontablet en
de santen.
Stap 3
Breng aan de kook, draai het vuur
laag en schep de aangebraden
kipblokjes met het uitgelopen vocht
door de saus. Laat met het deksel
op de pan circa 10 minuten stoven.
Breng op smaak met wat zout en
peper en desgewenst een scheutje
citroensap. Breng de saus met
allesbinder of met aangeroerde
ma?zena op de gewenste dikte.
Bestrooi met de noten en de
koriander of de peterselie en serveer
meteen. Lekker met rijst of mihoen.
500 gram kipfilet
1 grote ui of 2 kleine
1 grote rode paprika
50 gram kokos (santen)
100 gram geroosterde
cashewnoten
40 gram braadboter
1 eetl. kerrie
400 gram ananasblokjes
(uit blik)
400 gram gepelde tomaten
in blokjes (uit blik)
1 kippenbouillontablet
zout en versgemalen peper
1-2 eetl. citroensap
2-3 theel. allesbinder of
ma?zena
2 eetl. fijngehakte koriander
of peterselie
Braad- of hapjespan Schuimspaan