Stap 1
Maak eerst de voorbereidingen voor de saus. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne parten in de lengte van de pit. Houd 6 mooie parten achter voor de garnering en snijd de rest in kleine blokjes of pureer ze met de staafmixer of in de foodprocessor. Snipper de ui.
Stap 2
Schep de bloem op een bord met wat zout en peper door elkaar en haal de kipfilets door het bloemmengsel. Schud het teveel af. Hierdoor krijgen ze een krokant korstje en?blijft het vlees mals. Verhit de boter in een grote koekenpan en braad de kipfilets rondom bruin. Draai het vuur laag en laat ze in circa 15 minuten af en toe omkerend gaar worden. Neem ze uit de pan en houd ze afgedekt warm (of zet ze in een oven van 100 ?C). Laat de gesnipperde ui in de braadboter glazig fruiten. Laat de kerrie kort meefruiten en voeg de bouillon, de mango en het citroensap toe. Laat de saus al roerend kort koken en breng desgewenst verder op smaak met wat zout en peper.
Stap 3
Pureer de saus met de staafmixer of door een draaizeef. Leg de kipfilets op een schaal of op de borden, garneer met een achtergehouden mangopart en schep er de saus naast.
Lekker met rijst of frieten en bijvoorbeeld doperwtjes.
6 halve (ma?s)kipfilets
2 eetl. bloem
zout en versgemalen peper
60 gram braadboter
Voor de saus:
1 grote mango
1 kleine ui
1 theel. kerrie
1 dl kippenbouillon (uit een pot of van bouillonpoeder)
scheutje citroensap
Staafmixer of foodprocessor Koekenpan