Kipfilets met tijm en rozemarijn

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verdeel de kipfilets elk in 3 of 4 gelijke stukken. Doe de bloem met wat zout en peper in een plastic zak en schud de stukken kip erdoor tot ze rondom met het bloemmengsel zijn bedekt. Snipper de ui en hak de tijm en de rozemarijn fijn. Stap 2
Verhit de olie in een pan en bak de stukken kipfilet rondom bruin.Schep de kip uit de pan en laat de ui, de tijm en de rozemarijn in het braadvet fruiten tot de ui licht begint te kleuren. Voeg de tomaat en de wijn toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de kip af en toe omscheppend met het deksel op de pan 15 minuten in de tomatensaus stoven (de saus mag niet koken, want dan wordt de kip taai). Breng de saus op smaak met zout en peper. Lekker met tagliatelle of spaghetti.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 3

Ingrediënten

4 enkele kipfilets, samen ca 500 gram 1 eetl. bloem
zout en versgemalen peper 1 ui
1 theel. gedroogde of 2 theel. verse tijm
1 theel. gedroogde of 2 theel. verse rozemarijnblaadjes 4 eetl. olijfolie
1 blikje gepelde tomaten in blokjes 1 glas droge witte wijn

Keukengerei

Braadpan