Stap 1
Verwarm de boter en fruit de sjalot lichtbruin, voeg de blokjes kippenlever en salie toe en roerbak circa 2 minuten. Blus af met de sherry en laat nog een minuut bakken. Laat enigszins afkoelen en pureer de kippenlevers in de keukenmachine tot een gladde cr?me.
Stap 2
Breng op smaak met zout en peper en eventueel een paar druppels sherry.
Stap 3
Klop de slagroom met een snuf zout lobbig. Schep de slagroom door de afgekoelde kippenlevercr?me en verdeel over 4 glaasjes. Schep in elk glaasje nog een beetje marmelade. Serveer met broodstengeltjes of toastjes. Mooi met een gefrituurd blaadje salie.
100 g kippenlevers, grof gesneden
1 el boter
1 sjalot, gesnipperd
1 tl salie of 4 verse blaadjes
1 el sherry
zout en peper
1 dl slagroom
2 el sinaasappelmarmelade
keukenmachine of staafmixer