Kipsalade met gegrilde groenten en pesto

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de kip in de bouillon gaar. Snijd ondertussen de aubergines in dunne reepjes en de courgettes in plakjes. Gril ze en breng op smaak met zout en peper.

Gril de plakjes kipfilet. Laat afkoelen en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaden en snijd ze daarna in blokjes. Doe ze, samen met de aubergines, courgettes, kipfilet, olijven, artisjokken en de ham in een slakom.

Rooster de amandelen kort. Doe de amandelen, gedroogde tomaten, peterselie en wat zeezout in de blender en pureer dit met een beetje olijfolie tot een pesto.

Maak een vinaigrette van 3 eetlepels olijfolie, de citroensap en peper en schenk dit over het geheel.

Bron: Proef 3 2014

Ingrediënten

400 g kipfilet, in plakjes gesneden
80 g parmaham, grof gehakt
3 eetlepels olijfolie
1 l bouillon
1 kleine aubergine
1 kleine courgette
3 rijpe tomaten
12 groene olijven
4 artisjokharten in olie, in blokjes
20 g gedroogde tomaten, in blokjes
2 eetlepels amandelen, gehakt
1 theelepel peterselie, gehakt
Sap van een halve citroen