Kipspiesen

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Tussengerecht
  • 20-30 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd elke kippendij in vieren en snijd de uien in acht parten. Rijg om en om kip, ui en salie aan de spiesen.

Maak een marinade van de balsamicoazijn, olijfolie, knoflook, tijm en chilipeper en smeer hiermee de spiesen in.

Rooster de spiesen op een niet te hete barbecue gaar in ongeveer 20 minuten en serveer met een zachte kerriemayonaise.

Bron: Proef 4 2013

Ingrediënten

8 kippendijen zonder been
2 rode uien
16 blaadjes salie
3 eetlepels balsamicoazijn
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
3 takjes tijm
2 gedroogde chilipepertjes, fijngehakt
Flesje kerriemayonaise
8 spiesen