Kipspiesjes met chorizo en tomatenrelisch

  • 0 personen
  • Makkelijk
  • Bijgerecht
  • 20-30 minuten
  • Spaans
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de relish. Snijd de tomaten zonder de steelaanzet in blokjes en doe ze in een kom. Pers er de knoflook bij. Snijd de bosuitjes in ringetjes en doe ze bij de tomaten in de kom. Voeg de azijn en wat zout en peper toe en schep goed om. Bedruppel met de olijfolie en schep om. Bestrooi kort voor het serveren met basilicum.
Stap 2
Snijd de kipfilet in 16 niet te grote blokjes. Roer het citroensap, wat peper en de olijfolie door elkaar. Leg het vlees in een schaal, overgiet met de marinade en schep goed om. Laat afgedekt marineren.
Stap 3
Rijg aan elk spiesje 4 blokjes kip, afgewisseld met plakjes chorizoen een olijf. Rooster de spiesjes niet te dicht boven niet te hoog vuur circa 16 minuten tot het vlees goed gaar is. Keer de spiesjes elke 4 minuten een kwart slag. Serveer met de tomatenrelish en bijvoorbeeld met een pastasalade of een rijstsalade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 5

Ingrediënten

2 kipfilets in 16 gelijke blokjes gesneden
20 plakken chorizo (Spaanse knoflookworst)
sap van 1/2 citroen
versgemalen peper
3 eetl. olijfolie
12 groene olijven zonder pit
Voor de tomatenrelish:
3-4 vleestomaten
1-2 teentjes knoflook
2-3 bosuitjes
1 eetl. balsamicoazijn
zout en versgemalen peper
2 eetl. olijfolie
1 eetl. fijngehakte basilicum

Keukengerei

Kom Knoflookpers Schaal