Klapstuk met gedroogde vijgen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Breng de wijn en azijn met de kruiden aan de kook. Wrijf het vlees in met zout en peper en leg het in de pan met wijn en kruiden, voeg zo veel water toe dat het vlees net onder staat en laat het in circa 1.5 ? 2 uur tegen de kook aan garen. Zet ondertussen de gedroogde vijgen in een marinade van 1 deciliter rode wijn en water tot ze helemaal onder staan.

Verwarm na een uur de boter in een andere pan en fruit de uiringen lichtbruin. Roer de bloem erdoor en voeg dit toe aan het vlees. Laat alles nog minstens een half uurtje sudderen. Kook nu de vijgen in de marinade en roer de bruine suiker erdoor. Laat de marinade inkoken tot het wat stroperiger wordt. Haal het vlees uit de bouillon en snijd het in dikke plakken. Serveer het vlees met de vijgen. Lekker met hutspot.

Bron: Koken met de Keurslager nr 09-2007

Ingrediënten

700 g klapstuk
1 dl rode wijn
1 dl rode wijnazijn
2 blaadjes laurier
5 takjes peterselie
2 takjes selderij
1 takje tijm
zout en peper
300 g gedroogde vijgen
1 dl rode wijn
2 el boter
4 uien, in ringen
1 el bloem
1 el bruine suiker