Klassieke Erwtensoep

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Was de erwten en zet ze op met drie?nhalve liter koud water.

Voeg de karbonades toe. Breng het geheel aan de kook en schuim af.

Voeg nu het zuurkoolspek toe en laat de soep twee uur zachtjes koken.

Voeg dan de gesneden prei, winterpeen, knolselderij, aardappel en bladselderij toe en laat dit een kwartier meekoken.

Verwarm de worst in de soep. Nu 5 dl water en de bouillonblokjes toevoegen en naar smaak peper en zout.

Haal de karbonades en de worst uit de soep en snijd deze in respectievelijk blokjes en plakjes. Doe ze terug in de soep.

Snijd het zuurkoolspek in dunne plakjes leg deze op het roggebrood. Besmeer het spek met mosterd.

Bron: Proef...nr. 7 2009

Ingrediënten

500 g Schouderkarbonade
150 g Zuurkoolspek
1 grove Rookworst
400 g spliterwten
1 knolselderij
2 grote preien (in ringen)
1 bos bladselderij
2 aardappels (in blokjes)
2 runderbouillonblokjes
plakjes roggebrood
1 eetlepel mosterd

Keukengerei

pan