Kleefrijstrolletje met sesam en rosbief

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hapjes
  • 30-60 minuten
  • Oosters
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Spoel de rijst af en zet het op met water en zout. Laat de rijst afgedekt 20 minuten zachtjes koken tot al het water is geabsorbeerd. Laat 10 minuten afgedekt staan. Doe de rijst over in een wijde schaal, schep er de gesnipperde bosui door en laat enigszins afkoelen.

Stap 2
Vorm met vochtige koele handen 12 kleine rolletjes. Leg de rolletjes op een half plakje rosbief en rol het op. Doop de zijkanten van het rolletje in de sesam?zaadjes. Lekker met een sojasausje.

Bron: Koken met de Keurslager nr 10-2006

Ingrediënten

100 g gebraden rosbief, dun gesneden
1 kop sushirijst
2 koffiekoppen water
snuf zout
1 bosui, fijngesnipperd
wit geroosterd of zwart sesamzaad