Kogelbiefstuk met gestoomde groenten

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de aardappels in een pan met ruim water en een schepje zout gaar. Breng in een stoompan een hoeveelheid water aan de kook zodat de inzetpan het water net niet raakt. Leg eerst de sugarsnaps en wortels, en als laatste de broccoli en bosuitjes in de inzetpan. Bestrooi de groenten licht met zout en zet de pan in de pan water. Sluit af met het deksel en laat in circa 10 minuten beetgaar stomen.

Stap 2
Bestrooi de biefstukken rondom met zout en peper. Verwarm de boter en olie in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur in circa 2 minuten per kant medium gaar. Giet na 5 minuten de aardappels af en kook ze even droog, schud ze om met de bieslook. Laat de roomboter smelten in het braadvet van de biefstukken.

Stap 3
Leg de biefstukken bij de groenten en aardappels op de borden. Giet een lepel jus over de groenten en het vlees.

Ingrediënten

4 kogelbiefstukken
400 g roseval aardappels, ongeschild en in gelijke stukken
zout en peper
150 g sugarsnaps
150 g wortels, geschild
150 g broccoli, in roosjes verdeeld
2 bosuitjes in gelijke stukken
2 el vloeibare boter
1 el olijfolie
2 el gehakte bieslook
1 el roomboter

Keukengerei

Kookpan Stoompan Koekenpan