Komkommerrolletjes met twee soorten ham

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de komkommer met de kaasschaaf in de lengte in 8 dunne plakken met een groen randje (de eerste en de laatste plakken die hoofdzakelijk uit groen bestaan, worden niet gebruikt). Leg de komkommerplakken naast elkaar op het werkblad. Snijd de gekookte ham in repen die net zo breed zijn als de komkommer en beleg de plakken komkommer met gekookte ham. Bestrijk de ham dun met cocktailsaus en beleg met de rauwe ham die op de gewenste breedte wordt dubbel gevouwen. Rol de plakken komkommer op en zet ze met een houten prikker vast. De rolletjes kunnen een paar uur tevoren worden gemaakt en tot gebruik in de koelkast worden gezet.

Stap 2
Zet voor het serveren op elk bord twee komkommerrolletjes rechtop. Garneer met blaadjes sla en plakjes tomaat en geef de cocktailsaus er in een schaaltje apart bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 10

Ingrediënten

8 plakken gekookte achterham
8 plakken rauwe ham
1 komkommer
cocktailsaus uit pot of fles
blaadjes sla en plakjes tomaat om te garneren

Keukengerei

Kaasschaaf