Koolsalade en ma?skolven

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Blancheer de koolreepjes 5 minuten in ruim water met zout. Laat uitlekken en spoel koud af. Schep de ui en appel door de kool. Roer de mayonaise met de azijn, suiker en kummelzaad tot een sausje en schep dit door de kool. Breng verder op smaak met zout en peper. Laat afgedekt in de koelkast op smaak komen.

Stap 2
Leg de ma?skolven op een stuk folie, groot genoeg om er omheen te wikkelen. Besmeer ze met wat klontjes boter en wat zout. Vouw de pakketjes dicht en leg ze 10 minuten op de barbecue.

Bron: Koken met de Keurslager nr 05-2007

Ingrediënten

500 g witte kool, in hele dunne reepjes
zout en versgemalen peper
1 ui, gesnipperd
1 fris zure appel, geraspt of in lucifers
4 el mayonaise
1 el witte wijnazijn
snuf suiker
2 tl kummelzaad

Voor de ma?skolven:
4 voorgekookte ma?skolven
50 g roomboter
zout

Keukengerei

aluminiumfolie kookpan