Kreeftensoepje met rivierkreeftjes

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Haal het kreeftenvlees uit de schaal en hak de schalen in stukken. Smelt de roomboter in een soeppan en fruit hierin de ui, wortel, venkel en bleekselderij. Voeg de kreeftenschalen en de laurierblaadjes toe. Bak de tomatenpuree even mee en blus af met de visbouillon.

Laat het geheel een uur trekken op laag vuur en zeef daarna de bouillon.

Verwarm de bouillon en roer er de cognac en room doorheen. Breng de soep op smaak met zout, peper en wat paprikapoeder. Snijd het kreeftenvlees fijn.

Leg de rivierkreeftjes in verwarmde soepborden, schep er het kreeftenvlees bij en schenk er de hete soep overheen. Garneer de soep met een plukje dille.

Ingrediënten

1 kleine kreeft, gekookt
100 g rivierkreeftjes
1 liter visbouillon
1 ui, gesnipperd
1 wortel, in stukjes
1 stengel bleekselderij, in ringetjes
Halve venkelknol, in dunne plakjes
1 eetlepel tomatenpuree
100 g gezouten roomboter
100 ml slagroom
40 g bloem
50 ml cognac
3 laurierblaadjes
2 takjes dille
1 mespunt paprikapoeder