Krieltjessalade met kip en rucola

  • 2 personen
  • Makkelijk
  • Maaltijdsalade
  • 30-60 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de plakken kipfilet in blokjes. Kook de krieltjes gaar, giet ze af, laat ze uitlekken en snijd ze als ze nog warm zijn doormidden of in dikke plakken, afhankelijk van het formaat. Snijd terwijl de krieltjes koken de augurkjes in blokjes en de bosuitjes in ringetjes. Spoel de kappertjes in een fijne zeef af onder de koude kraan en laat ze uitlekken.

Stap 2
Doe de azijn, de dragon, de mosterd en wat zout en peper in een grote kom en roer tot het zout is opgelost. Klop de olijfolie en de zure room erdoor. Schep de warme krieltjes, de augurk, de bosui en de kappertjes door de dressing in de kom en laat af en toe omscheppend afkoelen.?Schep de blokjes kip door de aardappelsalade en laat afgedekt een half uurtje rusten. Of zet de kom afgedekt in de koelkast en laat de salade voor het serveren op kamertemperatuur komen. Snijd kort voor het serveren de rucola zonder de dikke stelen grof en schep door de salade.?

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 7

Ingrediënten

300 gram gebraden kipfilet, in plakken van 3/4 cm dik
500 gram geschrapte krieltjes
3-4 augurkjes
2 bosuitjes
2 eetl. kappertjes
2 eetl. blanke wijnazijn
2 theel. verse of 1 theel. fijngehakte gedroogde dragon
1 eetl. mosterd
zout en versgemalen peper
3 eetl. olijfolie
4 eetl. zure room
1 bosje rucola

Keukengerei

Kookpan Vergiet Zeef Kom