Lamsbiefstukjes met appelcider

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de krielaardappeltjes in water met weinig zout net gaar en zet ze apart.

Smelt de boter in een bakpan en laat deze een beetje bruin kleuren. Bestrooi ondertussen het lamsvlees met peper en zout en bak het aan beide zijden goudbruin. Blus de biefstukjes af met de cider totdat ze net niet onderstaan. Laat het vlees nog ongeveer 5 minuten smoren.

Haal het vlees uit de pan en laat het vocht snel inkoken tot een gladde jus.

Giet de krieltjes af en maak ze aan met de helft van de jus en de gesneden bieslook.

Breng de aardappels nog op smaak met peper en zout en verwarm ondertussen het vlees even in de rest van de jus. Serveer als op de foto.

Bron: Proef...nr. 3 2010

Ingrediënten

Lamsbiefstukjes (in totaal 600 g in 20 kleine stukjes gesneden)
300 gram gewassen krielaardappels (in de schil)
? bosje bieslook ( jngesneden)
1  flink glas appelcider (supermarkt of slijter)
50 g roomboter

Keukengerei

Bakpan