Lamsboutplakjes met luchtige toast

  • 8 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden. Maak met de punt van een mes inkepingen in het vlees van ongeveer 2 centimeter diep. Stop in iedere inkeping telkens een plakje knoflook en een takje rozemarijn.

Neem een braadslede en leg er de lams?bout in. Bestrooi met zout en peper en plaats de braadslede in de oven. Bak het vlees 50 tot 60 minuten (of tot een kern? temperatuur van 58 graden) en meng on?dertussen de honing met de mosterd.

Haal het vlees uit de oven en smeer de lamsbout in met het honing?mosterdmeng? sel en verhoog de oventemperatuur tot 180 graden.

Bak de lamsbout voor een krokante laag nog 10 tot 15 minuten in de hete oven. Haal het vlees eruit en laat even rusten.

Bereiding voor toast en boter
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de 250 g boter in stukjes in een meng? kom. Voeg er de sinaasappelrasp, mieriks?wortelroom en suiker bij en meng door elkaar met een garde. Breng op smaak met zout en peper en zet weg in de koelkast tot gebruik.

Snijd dikke sneden van het casinobrood. Smelt de 100 gram roomboter in een pan?netje en besmeer hiermee de sneden brood. Leg de sneden brood op een rooster en laat ze goudbruin kleuren.

Bron: Proef 3 2013

Ingrediënten

Benodigdheden voor de lamsbout

1,5 kg lamsbout (ontbeend en opgebonden)
2 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes
Half bosje verse rozemarijn, gebruik alleen de blaadjes
4 eetlepels honing
2 eetlepels mosterd
Voor de toast en boter

1 wit casinobrood, ongesneden
100 g roomboter (voor het brood)
250 g roomboter, op kamertemperatuur
Rasp van 1 sinaasappel
1 eetlepel mierikswortelroom
0,5 theelepel suiker