Lamshaasje met tijmsaus

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Laat het vlees op kamertemperatuur
komen. Verhit de boter in een
passende pan en braad het lamshaasje
op hoog vuur rondom bruin. Reken voor
mooi ros? vlees circa 3 minuten per
kant (afhankelijk van de dikte). Bestrooi
het vlees met wat zout en peper, neem
uit de pan en houd het afgedekt met
aluminiumfolie warm.

Stap 2
Roer de tijm door het braadvet en blus
af met de wijn. Laat kort inkoken en
klop van het vuur af de boter door de
saus. Breng de saus verder op smaak
met wat zout en peper.

Stap 3
Snijd het lamshaasje in schuine
plakken en leg die met het
uitgelopen vleesvocht in de saus.
Laat kort doorwarmen. Lekker met
aardappelpuree en aardappelkroketjes
en groenten naar keuze, bijvoorbeeld
witlof.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 3

Ingrediënten

circa 250 gram lamshaas
25 gram braadboter
zout en versgemalen peper
1/2 theel. gedroogde tijm
1 portglas rode wijn
25 gram koude boter in blokjes

Keukengerei

Koekenpan