Lamshaasjes met rode wijnsaus

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snipper de ui en de knoflook zeer fijn.
Stap 2
Verhit de braadboter op hoog vuur in een pan met een dikke bodem tot de boter begint te kleuren en braad het vlees aan beide kanten bruin. Draai het vuur laag en laat de lamshaas bakken tot het vlees de gewenste graad van gaarheid heeft (reken voor ros? gebraden vlees circa 3 minuten per kant; de juiste tijd is afhankelijk van de dikte van de lamshaasjes).
Stap 3
Neem het vlees uit de pan, bestrooi het met wat zout en peper en laat op een voorverwarmd bord, afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Stap 4
Fruit de ui, de knoflook en de tijm in het braadvet tot de ui glazig is. Blus af met de wijn en laat op hoog vuur tot ongeveer de helft van het volume inkoken. Breng de saus op smaak met wat zout en peper en klop er op laag vuur met een garde met een paar tegelijk de klontjes koude roomboter door. Snijd de lamshaasjes in schuine plakken, roer het uitgelopen vleesvocht door de saus en? serveer meteen.
Lekker met appelkroketjes en groenten naar keuze, bijvoorbeeld haricots verts.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 5

Ingrediënten

500 g lamshaasjes?
1 kleine ui
1 teentje knoflook
20 g braadboter
50 g koude roomboter, in blokjes
zout en versgemalen peper
1/2 theel. verse of gedroogde tijm
1 flink glas rode wijn

Keukengerei

Braadpan Garde