Lamskebabs met gegrilde abrikozen

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Afrikaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Marineer het vlees een kwartier met wat peper, korianderzaad en uitgeperste knoflook en maak er spiesjes van.

Halveer de abrikozen en bestrooi ze ook met wat korianderzaad en venkelzaad en besprenkel ze met olijfolie. Bak ze en bestrooi ze met een beetje rietsuiker en blus af met de azijn.

Gril de spiesen 4 minuten aan beide zijden en gril de abrikozen heel even mee.

Serveer het geheel met een lekkere chutney (potje).

Bron: Proef...nr.4 2009

Ingrediënten

500 gram lamsfilet of -rump in blokjes
1 theelepel korianderzaad, fijn gestampt
2 theelepels venkelzaad
3 tenen knoflook, geperst
2 eetlepels olijfolie
2 abrikozen, rijp
2 eetlepels rietsuiker
2 eetlepels frambozenazijn

Keukengerei

grill