Lamsvlees met linzen en aardappelkorst

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Spoel de linzen onder water af en zet ze op met ruim water en zout. Kook ze 10 minuten en giet ze dan af.

Stap 2
Verwarm de olie in een hapjespan en bak het vlees rondom aan. Neem het vlees uit de pan en fruit de ui, knoflook, rozemarijn samen een paar minuten. Leg het vlees terug in de pan, schep de linzen en laurier erdoor en giet de azijn en bouillon erbij. Breng alles aan de kook en leg het deksel op de pan. Zet de pan in de hete oven en laat het in circa een uur gaar sudderen. Tot zover kan dit gerecht een dag van tevoren bereid worden.

Stap 3
Voor het opdienen: verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vermeng de aardappelrasp met zout en peper en het ei. Doe de stoofpot over in een ovenschaal en bedek het met de aardappelrasp. Bak de schotel in circa 30 minuten bruin.

Bron: Koken met de Keurslager nr 08-2007

Ingrediënten

600 g lamsschouder in blokjes
zout en peper
150 g groene linzen
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 takje rozemarijn
1 laurierblad
2 el balsamicoazijn
4 dl lams- of kippenbouillon
750 vastkokende aardappelen, geraspt
1 ei, losgeklopt

Keukengerei

hapjespan rasp ovenschaal