Lamsvlees uit Patagoni

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak de spekjes in wat olie uit. Voeg dan de knoflook en de sjalot toe en laat ze wat glazig worden zonder te kleuren. Bak nu de rozemarijn en tijm even mee. Haal van het vuur en voeg de olie, citroensap en de kruiden toe en breng de salsa wat op smaak met peper en zout. Verhit een beetje olie, rol ondertussen de filets door de gemalen peper en braad de lamsfilets mooi goudbruin. Laat ze nog 4 minuten garen in de pan. Laat het vlees een minuut of 3 rusten en snijd het dan diagonaal door en bedruip het ruim met de spekjessalsa. Lekker met een puree van gepofte zoete aardappelen die je dan ook bedruipt met de spekjessalsa. 50 g gerookte spekjes of bacon 3 gesnipperde sjalotjes.

Bron: Proef 2 2009

Ingrediënten

500 g lamsfilet
1 eetlepel van zowel verse koriander als tijm en rozemarijn
? eetlepel vers gemalen peperkorrels
2 teentjes knoflook uit de knijper
1 citroen, uitgeperst
0,5 dl olijfolie