Lasagne van gegrilde groenten met haas op stok

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Leg de paprika’s in zijn geheel op de gaspit en zet het vuur hoog. Draai de paprika’s om de paar minuten om met behulp van een tang, het vel van de paprika’s moet aan alle kanten zwart geblakerd worden. Doe ze over in een afgesloten schaal of pan en laat staan tot later gebruik. Was en snijd ondertussen de courgette en aubergine allebei in 8 lange plakken van een 1/2 cm dik. Bestrooi alleen de aubergineplakken met wat zout en leg ze op een vel keukenpapier. Leg er een plankje op en daarop weer een zwaar voorwerp zodat het vocht uit de aubergine gedrukt wordt. Laat zo een kwartier staan.

Stap 2
Verwarm de oven op 150?C. Verwarm de grillpan. Bestrijk de courgette met wat olie en grill ze aan beide kanten in circa 2 minuten mooi bruin. Veeg de aubergineplakken af met een stuk keukenpapier en grill ze ook aan beide kanten bruin. Leg alle plakken op een schaal, bestrooi ze met zout en peper en houd ze afgedekt warm in de oven. Neem de paprika’s uit de pan en veeg met de vingers het verbrande vel eraf. Spoel ze onder de kraan af en snijd ze in vieren. Haal de zaadlijst eruit en snijd het vruchtvlees in repen. Leg ze bij de rest van de groenten in de oven. Verwarm de boter in de koekenpan en bak de haas op stok in circa 7 minuten aan alle kanten bruin en gaar.

Stap 3
Neem de groenten uit de oven en verdeel met behulp van een tang over 4 borden achtereenvolgens: 2 plakjes paprika, 1 plak aubergine, 1 plakje mozzarella, 2 blaadjes basilicum en een plak courgette en herhaal dit nog een keer. Strooi als laatste wat geraspte Parmezaanse kaas over de stapel groenten en garneer met basilicumblaadjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 3

Ingrediënten

4 x haas op stok
2?rode paprika's
1 courgette
1 aubergine
versgemalen peper en zout
2 el olijfolie
2 el vloeibare boter
1 bolletje buffelmozzarella, in 8 plakjes gesneden
50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
4 takjes basilicum

Keukengerei

Tang Afgesloten schaal of pan Grillpan Schaal Koekenpan