Lentesalade met rosbief

  • 4 personen
  • Lunch
  • 20-30 minuten
  • Pasen
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de komkommer eerst in de lengte door en haal de pitjes er met een theelepeltje uit. Snijd de komkommer dan in blokjes. Snijd het bosuitje in mooie ringetjes. Zet een pan met 2 liter water op en doe er, als het water kookt, 20 g zout en de pasta bij. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Spoel de pasta in een zeef af onder koud water en laat de pasta goed uitlekken.
Maak de waterkers schoon. Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Klop in een kom de limoenrasp met de limoensap en de olie tot een dressing. Meng nu de past met de komkommer en de waterkers door de dressing. Verdeel de pastasalade over de bordjes en leg hier plakjes rosbief en de ringetjes bosui bovenop. Draai er nog wat peper boven uit de molen.

Bron: Proef...nr 3 2009

Ingrediënten

150 g gebraden rosbief (plakjes)
250 g pasta (schelpjes)
50 g waterkers
1 limoen
3 eetlepels goede olijfolie
? komkommer
1 bosuitje