Linzenstamppot met kalfslever

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de stamppot. Kook de geschilde aardappelen gaar in water met wat zout. Giet ze af en pureer ze. Verdun de puree zonodig met wat kookvocht. Snijd de schoongemaakte prei klein. Snipper de knoflook. Hak het chilipepertje zonder de zaadjes klein. Verhit de olie in een grote pan en laat de prei, de knoflook, de chilipeper en de tijm zachtjes fruiten. Voeg de linzen en de bouillon toe, breng aan de kook en laat met het deksel op de pan in circa 15 minuten gaar koken. Schep de peterselie erdoor. Schep het linzenmengsel door de aardappelpuree, breng de stamppot desgewenst verder op smaak met wat zout en peper en verdun eventueel met een scheut bouillon.

Stap 2
Laat de kalfslever op kamertemperatuur komen. Laat de grillpan op hoog vuur zeer heet worden. Bestrooi de kalfslever met wat zout en peper en bestrijk de plakken aan beide kanten met de olie. Rooster ze in de hete grillpan 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte en de gewenste graad van gaarheid. Keer ze halverwege de tijd een kwart slag, voor een mooi ruitjespatroon. Serveer de lever met de linzenstamppot.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 9

Ingrediënten

2 plakken kalfslever van circa 150 gram per stuk
scheutje arachideolie
Voor de stamppot:
400 gram bloemig kokende aardappelen
1 kleine steel prei, alleen het lichtgekleurde deel
2 teentjes knoflook
1 rode chilipeper
2 eetl. arachideolie
1 theel. gedroogde tijm
150 gram rode linzen
3 dl kippenbouillon, zelf getrokken, uit een pot of van tabletten
2 eetl. fijngehakte peterselie
zout en peper

Keukengerei

Kookpan Pureestamper Grillpan