Lofblaadjes met een tapenade van spek

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hapjes
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm een koekenpan en bak het spek op zacht vuur langzaam uit. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe het knapperige spek in de keukenmachine samen met de knoflook, peterselie, olijven en olijfolie en draai tot een grove tapenade. Breng op smaak met wat versgemalen peper.

Stap 2
Snijd de onderkant van de lof af en pluk voorzichtig de blaadjes los. Leg ze op een schaal en vul ze met een lepeltje tapenade. Bestrooi eventueel met gehakte peterselie.

Bron: Koken met de Keurslager nr 10-2006

Ingrediënten

100 g ontbijtspek, in plakjes, iets dikker gesneden dan boterhambeleg
1 teentje knoflook, geperst
2 takjes peterselie, alleen het blad
2 el groene olijven zonder pit
1 el olijfolie
peper uit de molen
2 wit of rood lofstronkjes

Keukengerei

koekenpan keukenpapier keukenmachine