Maisroomsoep met gerookte forel

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stoof de ui, selderij en prei in de boter. Voeg er de mais en bloem aan toe en meng goed. Giet de bouillon erbij en laat dit 20 minuten zachtjes koken.

Voeg de room toe en breng aan de kook. Pureer de soep met de staafmixer, breng
hem op smaak met peper en zout en zeef de soep.

Verdeel de forel in stukjes over de borden. Lepel de soep erover en bestrooi met gehakte bieslook.

Bron: Proef 8 2013

Ingrediënten

1 ui, in stukjes
0,75 dl kippenbouillon, van tablet
1 stengel bleekselderij, in stukjes
1,5 dl room
Wit van 1 prei, in stukjes
100 g gerookte forel, in stukjes
200 g maiskorrels uit blik
30 g boter
1 eetlepel bloem
bieslook