Marokkaanse sat? met harissa-mayonaise

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Marokkaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Marineer de biefstukpuntjes met wat kummel, peper, zout en de olijfolie.

Spies de puntjes op sat?stokjes die een uurtje in het water hebben gelegen.

Meng nu de harissa door de mayonaise en verwarm de grillpan voor.

Gril de spiesjes mooi om en om en leg de broodjes erbij in de pan.

Als ze beide mooi gegrild zijn (na ongeveer 4 minuten) haal je ze van het vuur. Snijd mooie punten van het brood en serveer de spiesjes erbij met de harissa-mayonaise. Strooi de gehakte munt erover en serveer er eventueel wat komkommersalade bij.

Bron: Proef... nummer 7

Ingrediënten

400 g biefstukpuntjes
2 eetlepels olijfolie
1 tot 2 theelepels harissa-pasta
10 eetlepels mayonaise
4 pitabroodjes of nan
1 theelepel kummel
10 gehakte muntblaadjes

Keukengerei

grillpan