Marokkaanse tajine

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Marokkaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de riblappen in blokjes van ca. 1 cm. Kruid het vlees met gemberpoeder, peper, zout, kaneel en saffraan. Pel de ui en knoflook en snijd deze in stukjes. Halveer de paprika?s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika?s in stukken. Verdeel de gewassen courgette in plakken van 1 cm. Verhit de olie in een braadpan. Bak de stukjes vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan.

Stap 2
Voeg de plakken courgette aan het braadvet toe, bak ze even aan, schep ze uit de pan en zet ze apart. Voeg de ui, knoflook en de paprika toe en bak 3 minuten. Roer de bouillon, de amandelen, de rozijnen en het vlees door het groentemengsel. Breng het aan de kook en laat het vlees op een lage stand met het deksel op de pan in ca. 2 uur gaar stoven.

Stap 3
Voeg 10 minuten voor het einde van de stooftijd de plakken courgette en de kookroom toe. Bestrooi met olijven en peterselie. Serveer de schotel met couscous of zilvervliesrijst en komkommersalade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 1

Ingrediënten

600 gram riblappen
1/2 theel. gemberpoeder
1/2 theel. peper
1/2 theel. zout
1/2 theel. kaneel
1/2 theel. saffraanpoeder
1 ui
2 teentjes knoflook
2 gele paprika's
1 courgette
4 eetl. zonnebloemolie
3 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot)
75 gram blanke amandelen
75 gram rozijnen
2 dl kookroom
12 zwarte olijven zonder pit
1 klein bosje peterselie

Keukengerei

Braadpan